Jump to content

NysgerrigPige's Blog

  • indlæg
    6
  • kommentarer
    9
  • visninger
    7.266

Mine Små Hjerneblødninger....

visninger

Puha.... Denne her knold af min, den bliver jeg simpelthen aldrig klog på.... Nogen gange er den helt sort/hvid. Ingen nuancer, blot fejlagtige antagelser, som jeg i bund og grund er bevidst om, men som jeg alligevel ikke kan rationalisere mig bort fra....

Det kunne være dejligt at kunne defragmentere, så jeg blev normal igen i hovedet. Eller i det mindste forstå de ting jeg godt ved fornuftsmæssigt, men slet ikke er i stand til at nærme mig følelsesmæssigt.

Sikke dog følelser og fornuft nægter at samarbejde, til tider.

Hvordan kan: "Jeg ved ikke hvornår jeg har tid.", blive til en afvisning? Det er et godt spørgsmål, og der er absolut intet lighedstegn, men det kommer der altså når man slipper min hjerne løs..... Hanne Boel i en hoppeborg, vildere bliver det ikke.

Nårh, denne her lille pige trænger vist til en god nats søvn, måske er hjernen rystet på plads derinde når jeg vågner imorgen tidlig og vælter ud af sengen, for at tænde min kaffemaskine, som jeg skal til at gøre klar.

Dagen imorgen bliver god! Og det er en ordre:)2 Kommentarer


Recommended Comments

Wow.. Hanne Boel i en hoppeborg,... så er det slemt! haha.

Jeg kender alt for godt det med at følelserne og fornuften nærmest kæmper imod hinanden.. Og alt for tit vinder følelserne og de negative følelser står først for.

Men du ved godt det er sådan for dig. Og det gør at du er kommet langt allerede, i din kamp for at finde en balance mentalt. Der er faktisk ikke så meget andet at gøre, end at fryse øjeblikket - og højlydt sætte ord på dine følelser kontra fornuften.

Jeg føler "dette" lige nu.

Hvad skete der lige inden følelsen kom?

Er det en rationel og objektiv reaktion?

Hvad kunne situationen også være?

Hvad kunne jeg også konkludere ud fra situationen? (andre vinkler)

Hvad er min konklussion nu?

Det kaldes et kognitivt tankemønster, og kan hjælpe dig i situationer der er ved at løbe løbsk for dig. Det har hjulpet mig.

Jeg håber din dag er rigtig god!

Knus

Del denne kommentar


Link til kommentar

Tusind tak, det er gode råd, også nogen af det man lærer i mentaliserings terapi, som jeg tænker er det samme som kognitive skabelon?

Men ja, bevidstheden og analysen af de der myldertanker er vejen frem, men gud hvor er det hårdt lige når man sidder i det:) Og jeg er langt mere rolig idag. Det er dejligt. Har lidt fået forklaret mig selv at det var følelserne der tog overhånd og at det ikke var virkeligheden.

Jeg vil skrive dine råd ned og have dem liggende ved min seng til når jeg bliver rumleskaft frustreret og står og hopper op og ned mens jeg hiver hår ud af mit hoved:) Ej så slemt er det ikke, det har det dog været hehe.

Tusind tak!

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×